اگر با وسایل الکترونیکی سر و کار داشته باشید مطمئنا نام دیمر را شنیده اید. اما دیمر چیست و چه کاربردی دارد؟ دیمر به وسیله ای گفته می شود که با استفاده از آن ولتاژ در ابزار های برقی کنترل می شود. به عبارت دیگر، ولتاژ در ابزار های مختلف مانند دریل یا فرز توسط دیمر تنظیم می شود. دیمر به صورت سری در مدار دستگاه قرار می گیرد و با استفاده از آن ولتاژ کنترل می شود.
LED دیمر چیست؟ بررسی عملکرد و مزایای دیمرهای LED
بعد از دانستن اینکه دیمر چیست می خواهیم با دیمر LED نیز آشنا شویم. دیمر لامپ ال ای دی وسیله ای است که در مدار به صورت سری قرار می گیرد. دیمر در ال ای دی نیز وظیفه کنترل ولتاژ را بر عهده دارد. در واقع از دیمر در لامپ ال ای دی برای کم یا زیاد کردن نور لامپ ها استفاده می شود. از دیمر برای کنترل دور موتور های الکتریکی کم فاز مانند پنکه های سقفی نیز استفاده می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه استفاده از دیمرهای LED به عنوان یک استراتژی موثر برای چگونگی کاهش هزینه برق در منزل یا محیط کار خود، میتوانید استفاده کنید.
اصول کار دیمر LED
در ادامه مقاله دیمر چیست می خواهیم بدانیم اصول کاری دیمر LED چگونه است؟ نور همه LED ها را می توان با دیمر تنظیم و کم و زیاد کرد. با این وجود، باید توجه داشته باشید که انجام این کار در اکثر مواقع ساده نیست. برای کم و زیاد کردن نور و استفاده از دیمر به دسترسی به درایور لامپ احتیاج داریم. در لامپ های ال ای دی درایور داخلی بوده و در اکثر اوقات قابل دسترسی نیست. به همین دلیل امکان اتصال سیم های دیمر وجود ندارد.
![بررسی کار دیمر اصول کار با دیمر](https://shoanoor.com/wp-content/uploads/2024/03/اصول-کار-با-دیمر.jpg)
آشنایی با اصول کار با دیمر
اگر درایور لامپ قابل دسترسی بود در این صورت برای اینکه بتوان از دیمر در لامپ های ال ای دی استفاده نمود باید درایوری روی لامپ نصب باشد که قابلیت دیمر داشته باشد. نمونه های این درایور ها که هم دیمر هستند هم درایور در بازار وجود دارد و در صورتی که درایور لامپ این قابلیت را نداشته باشد می توانیم آن را تعویض کرده و با درایور دیمر دار جایگزین کنیم.
اگر درایور لامپ قابل دسترسی نبود، در این حالت باید از دیمر خارجی استفاده نمود. برای این کار لازم است تا یک دیمر خارجی به منبع تغذیه ورودی به لامپ LED متصل شود.
انواع دیمر LED
در مقاله حاضر قصد داشتیم تا بدانیم دیمر چیست و انواع دیمر LED کدام است. بعد از دانستن دیمر چیست می خواهیم بدانیم انواع دیمر LED به چند دسته تقسیم بندی می شود. دیمر های ال ای دی را به دو دسته تقسیم می کنند. دیمر های PWM که مخفف عبارت Pulse Width Modulation است. این نوع دیمر ها، با تغییر زمان روشنایی LED ها در هر دوره، شدت نور را کنترل می کنند. دیمر های مقاومتی دسته دوم از انواع دیمر های ال ای دی هستند. این نوع دیمرها با استفاده از یک مقاومت قابل تغییر، شدت نور را کنترل می کنند.
مزایای استفاده از دیمرهای LED
بعد از دانستن اینکه دیمر چیست، احتمالا حدس هایی در رابطه با مزایای استفاده از دیمر زده اید. در ادامه می خواهیم بدانیم مزایای استفاده از دیمر چیست؟ دیمر باعث ضرفه جویی در انرژی می شود. با کم تر کردن میزان نور لامپ، توان مصرفی نیز کاهش یافته و در نتیجه لامپ برق کم تری مصرف می کند. بر خلاف اینکه بسیاری از افراد فکر می کنند دیمر باعث کاهش طول عمر لامپ می شود، دیمر می تواند طول عمر لامپ را افزایش دهد. البته توجه کنید که این حرف در مورد لامپ های دیمر دار صادق است و لامپ هایی که به صورت دستی دیمر دار می شوند عمرشان کم تر می شود.
دیمر ها زیبایی اتاق را افزایش می دهند، با مصرف کم تر انرژی به محیط زیست کمک می کنند و قیمت بالایی نیز ندارند. این موارد تنها برخی از مزایای استفاده از دیمر بود که به آن اشاره کردیم.
چالشها و ملاحظات هنگام استفاده از دیمرهای LED
در استفاده از دیمر ها باید حتما بررسی کنید که دیمر با لامپ ال ای دی سازگاری داشته باشد. نکته بعدی این است که تعداد ال ای دی باید با دیمر متناسب باشد یا به عبارت دیگر دیمر توان کافی را برای کنترل LED ها داشته باشد. نصب و راه اندازی صحیح دیگر نکته ی دیگریست که در استفاده از دیمر ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
نکات نصب و استفاده از دیمر LED
برای استفاده از دیمر باید چند نکته را رعایت کنید. اول اینکه لامپی را خریداری کنید که قابلیت استفاده با دیمر را داشته باشد. درست است در لامپ های معمولی نیز می توان از دیمر استفاده کرد ولی در صورتی که لامپ برای استفاده با دیمر طراحی شده باشد کارکرد آن بهتر خواهد بود. نکته بعدی، خرید لامپ با برند های معتبر است. استفاده از برند های معتبر باعث می شود تا محصولی با کیفیت تر در اختیار شما قرار گیرد که عمر بالایی نیز داشته باشد.
![آشنایی با کار دیمر نکات نصب و استفاده از دیمر](https://shoanoor.com/wp-content/uploads/2024/03/نکات-نصب-و-استفاده-از-دیمر.jpg)
بررسی نکات مهم در نصب دیمر
در مورد خود دیمر، باید بدانید که دیمر های قدیمی با لامپ های LED سازگار نیستند. مشکل این دیمر ها پایین بودن شدت جریان لامپ LED است. به همین دلیل باید از دیمر های جدید تر استفاده کنید. دیمر را بر اساس حداکثر توان لوستر خریداری کنید و همچنین دفترچه راهنمای دیمر را نیز به صورت کامل مطالعه کنید.
رفع مشکلات رایج دیمرهای LED
برای رفع مشکلات دیمر های ال ای دی چند کار می توان انجام داد. استفاده از فیلتر های الکترومغناطیسی برای کاهش نویز، استفاده از دیمر های PMW و توجه به تناسب داشتن دیمر با لامپ ال ای دی از جمله این کارها به شمار می رود. اگر دیمر شما هوشمند است مطمئن شوید که نرم افزار آنها به روز است.
کاربرد دیمر چیست؟
بعد از اینکه با دیمر آشنا شدیم لازم است بدانیم کاربرد دیمر چیست؟ تنظیم و کنترل ولتاژ منابع روشنایی خانه، سالن ها، کنسرت ها و غیره، تنظیم ولتاژ و سرعت دستگاه های صنعتی، تغییر دمای رنگ سیستم روشنایی، کنترل دمای کوره ها و آبگرمکن های برقی و تنظیم تایمر برای شبیه سازی حضور در هنگام خالی بودن خانه از جمله کاربرد های اصلی دیمر به شمار می رود.
![بررسی دقیق کاربردهای دیمر لامپ ها با نورهای مختلف](https://shoanoor.com/wp-content/uploads/2024/03/دیمر-چیست.jpg)
دیمر چیست و چه کاربردی دارد؟
انواع دیمر چیست؟ آشنایی با آن
به صورت کلی دو نوع دیمر وجود دارد. دیمر ساده که توان آن بین 200 تا 100 وات است و دیمر صنعتی که توان آن بالاتر از 1000 وات است. به جز دسته بندی فوق، دیمر ها را می توان به سه دسته مکانیکی، لمسی و هوشمند نیز تقسیم بندی نمود.
دیمر چیست نوع مکانیکی آن
دیمر مکانیکی ساده ترین نوع دیمر است. این دیمر ها با یک پیچ ولوم که بر روی آنها نصب می شود قابلیت کم و زیاد کردن نور را در اختیار شما قرار می دهند. این نوع دیمر به علت اینکه استفاده از آن نیازی به دستکاری سیم کشی ساختمان ندارد از محبوبیت بالایی بین مصرف کنندگان برخوردار است.
دیمر لمسی
دیمر های لمسی مانند دیمر های مکانیکی هستند با این تفاوت که کم و زیاد کردن نور توسط آنها با استفاده از سیستم لمسی انجام می شود. این دیمر ها امروزی تر بوده و ظاهر جذاب تری دارند و در ساختمان های جدید بیشتر از این نوع دیمر استفاده می شود.
دیمر هوشمند
دیمر های هوشمند دسته دیگری از دیمر ها هستند که در ظاهر شبیه به دیمر های لمسی هستند ولی کاربرد آنها بسیار بیشتر است. این دیمر ها را می توان از طریق موبایل، ریموت کنترل، اینترنت و غیره کنترل کرد. اگر سیستم دیمر هوشمند باشد در آن سنسور هایی اضافه می شود که هنگام زیاد بودن نور داخل ساختمان، خود به خود نور لامپ ها کم می شود و در زمان کم شدن تابش نور خورشید، نور لامپ ها اضافه می شود تا مصرف انرژی کم تر شود.
از دیمر های هوشمند در سینماها، آمفی تئاتر ها و مکان های این چنینی استفاده می شود. این سیستم می تواند شدت روشنایی بخش های مختلف سالن را به صورت گروهی کنترل کند.
کنترل سرعت ابزارآلات با استفاده از دیمر
همان طور که در بخش کاربرد های دیمر چیست گفتیم، یکی از کاربرد های دیمر کنترل سرعت ابزار آلات است. با نصب دیمر روی وسایلی مانند دریل، فرز، پیچ گوشتی و غیره می توان سرعت کار این دستگاه ها را کنترل نمود. در واقع دیمر میزان فشار وارد شده به کلید دستگاه را کنترل می کند و با استفاده از آن میزان سرعت دستگاه کاهش یا افزایش می یابد.
کلیدهای دیمر چیست
کلید دیمر دار وسیله ای است که امکان تنظیم سرعت را در دستگاه های مختلف فراهم می کند. این کلید ها در انواع ابزار ها مانند اره، پیچ گوشتی، دریل و غیره استفاده می شوند. نوع الکترونیکی کلید های دیمر دار در ابزار آلاتی مانند فرز انگشتی، اره عمود بر و غیره نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سخن پایانی
در مقاله حاضر تلاش کردیم تا به سوال کار دیمر چیست پاسخ دهیم. همچنین در این مقاله به اینکه کلید دیمر دار چیست نیز پرداخته شد. برای اینکه بهترین استفاده را از دیمر کنید لازم است تا برخی از نکات نظیر تناسب دیمر مورد استفاده با لامپ ال ای دی را همواره مد نظر داشته باشید. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
rayzeek :منبع
گروه روشنایی شعاع نور
سوالات متداول
آیا همه لامپ های ال ای دی دیمر دار هستند؟
برای اینکه بدانیم یک لامپ ال ای دی دیمر دار است یا خیر باید مشخصات محصول را بررسی کنیم. در صورتی که عبارت Dimmable ذکر شده بود لامپ دیمر دار است.
لامپ های دیمر دار لامپ های خوبی هستند؟
لامپ های دیمر دار از لحاظ مصرف انرژی به صرفه تر هستند و در طولانی مدت باعث کاهش هزینه های قبض شما می شوند.
کدام یک از لامپ ها با دیمر به خوبی کار می کنند؟
لامپ های رشته ای و هالوژنی به خوبی با دیمر کار می کنند. با پیشرفت های رخ داده لامپ های ال ای دی نیز هم اکنون امکان کار با دیمر را دارند.
بسیار عالی و کاربردی ممنون بابت مطالب کاربردی که ارائه میدید
سلام وقتتون بخیر
بسیار خرسندیم از نظر شما