بلاگ

راهنمای جامع علت سوختن لامپ ال ای دی و بررسی آنان

علت سوختن لامپ ال ای دی چیست؟
  • علت سوختن لامپ ال ای دی دلایل مختلفی دارد. لامپ های LED معمولا نمی سوزند و با گذشت زمان عمر آنها به پایان رسیـده و میزان نورشان کم می شود. حال سوالی که به وجود می آید این است که اگر این لامپ ها نمی سوزند پس چرا گاهی اوقات خراب می شوند. پاسخ به این سوال دلایل متنوعی دارد.  در مقاله حاضر قصد داریم به بررسی موارد مختلفی که می تواند به عنوان علت سوختن لامپ ال ای دی باشد مطرح شود بپردازیم. با ما همراه باشید.

    عدم استفاده از دیمر

    لامپ های رشتـه ای علی رغم مشکلاتی که داشتند ولی یک مزیت مهم نیز داشتند که آن داشتـن دیمر بود. با استفاده از یک کلید دیمر این امکان وجود داشت که شدت روشنایی لامپ را کم یا زیاد کنیم. لامپ های ال ای دی به صورت پیش فرض قابلیت استفاده از دیمر را ندارند. به عبارت دیگر، اگر از دیمر برای لامپ های ال ای دی استفاده کنید خیلی سریع می سوزند. بنابراین اگر نیاز به نور متغیر دارید باید هنگام خرید لامپ ال ای دی توجه کنید که لامپ مد نظر شما قابلیت دیمر داشته باشد.

    وجود رطوبت و ذرات خارجی

    لامپ های ال ای دی معمولا با استاندارد IP20 ساختـه می شوند. این استاندارد بدین معنی است که لامپ مذکور توانایی مقابله با رطوبت را ندارد. به همین دلیل، اگر از لامپ ال ای دی در محیط هایی مانند حمام یا دستشویی استفاده می کنید لازم است تا حتما از یک محفظه ضد آب استفاده کنید. راه حل دیگر نیز خرید لامپ های ال ای دی با استاندارد آی پی بالاتر است که توانایی مقابله با رطوبت را داشته باشند.

    اولین علت سوختن لامپ ال ای دی بالا بودن ولتاژ

    مهم ترین علت سوختن لامپ ال ای دی، وارد شدن ولتاژ بالا به آن است. ولتاژ برق شهری 220 ولت است. در برخی از موارد ممکن است این ولتاژ دچار نوسان شـده و از این مقدار کم تر یا بیشتر شود. ایجاد نوسان در ولتاژ ورودی برق می تواند باعث آسیب دیدن لامپ ال ای دی شود. به همین دلیل لازم است تا با رعایت برخی از موارد مطمئن شویم که لامپ در برابر تغییر ولتاژ ایمن بماند.

    استفاده از نور در سقف

    بررسی علت سوختـن لامپ ال ای دی

    افزایش حرارت و دما باعث علت سوختن لامپ ال ای دی

    همان طور که گفته شد، علت سوختن لامپ ال ای دی شامل موارد مختلفی می شود. افزایش حرارت و دما یکی از دلایل سوختـن لامپ ال ای دی است. افزایش دما می تواند به دلایل مختلفی مانند نوسان ولتاژ رخ دهد. به همین منظور لازم است تا محصولاتی را خریداری کنید که برای مقابله با حرارت زیاد طراحی شـده باشند.

    دمای زیاد محیط

    یکی دیگر از دلایل سوختـن لامپ ال ای دی جریان نشدن هوا در اطراف لامپ است. اگر چراغ به صورت توکار نصب شـده باشد ممکن است هوا به خوبی در کنار لامپ جریان نداشته باشد و این موضوع انتقال گرما را دچار اختلال کند. در این مورد نیز لازم است تا محصولاتی خریداری کنید که قابلیت جریان هوا داشتـه باشند.

    اگر قصد استفاده از لامپ های ال ای دی را در محیط هایی دارید که دمای آنها بالاست لازم است تا سراغ محصولاتی بروید که محدوده دمای کاری آنها بیشتر است.

    نوسانات ولتاژ یا برق علت سوختن لامپ ال ای دی

    چراغ های ال ای دی برای کار کردن درست نیاز به ولتاژ ثابت دارند. در صورت افزایش ولتاژ، جریان عبوری از دیود ها افزایش می یابد و این موضوع سبب گرم شـدن بیش از حد چراغ و سوختـن آن می شود.

    نصب نامناسب

    نصب مناسب می تواند از سوختـن لامپ ال ای دی جلوگیری کند. مشکلات اصلی ای که در حین نصب ممکن است به وجود بیاید معمولا مربوط به کیفیت سیم کشی، اتصالات و عدم وجود سیم ارت است.

    توان مصرفی بیش از اندازه علت سوختن لامپ ال ای دی

    استفاده بیش از اندازه از چراغ ال ای دی یکی دیگر از مواردی است که می تواند به عنوان علت سوختـن لامپ ال ای دی مطرح شود. مشخصات هر محصول باید با نیاز های محیط مصرفی مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، لامپی که در یک مرکز خرید روشن می شود بیش از 12 ساعت در طول روز روشن است در حالی که لامپی که در یک آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد طبیعتا بسیار کم تر روشن خواهد بود. گاهی اوقات ما از محصولاتی استفاده می کنیم که کاربرد ما بیش تر از توانایی های آنهاست و همین موضوع سبب سوختـن لامپ و کاهش طول عمر آن می شود.

    برای درک بهتر اهمیت تناسب توان مصرفی با نیازهای محیطی و جلوگیری از سوختن لامپ‌های ال ای دی، مفهوم وات و نحوه تأثیر آن بر عملکرد لامپ‌ها را در مقاله وات چیست به تفصیل بررسی کنید.

    توان مصرفی بیش از اندازه لامپ ال ای دی

    بررسی توان مصرفی لامپ‌های ال ای دی

    استفاده از متریال نامناسب در ساخت لامپ

    این مورد معمولا خیلی کم پیش می آید با این وجود استفاده از مواد نامناسب در ساخت لامپ ال ای دی نیز می تواند یکی از دلایل سوختـن لامپ باشد. اگر از متریال نامناسب در ساخت لامپ استفاده شود ترکیب حرارتی بین دیود ها به خوبی اعمال نمی شود و در نتیجه گرمای بیش از حد تولید می شود که باعث سوختـن لامپ می شود.

    لرزش بیش از حد آویز لامپ

    اگر لامپ در شرایطی باشد که زیادی دچار لرزش شود خیلی زود می سوزد. در واقع فرقی نمی کند نوع سرپیچ مورد استفاده چگونه است بلکه در هر شرایطی، لرزش زیاد باعث سوختـن لامپ می شود. اگر شرایط شما به گونه ای است که لامپ زیاد دچار لرزش می شود بهتر است سمت استفاده از لامپ های ال ای دی نروید و از لامپ هایی با جنس های دیگر استفاده کنید.

    فرسودگی سرپیچ لامپ علت سوختـن لامپ ال ای دی

    استفاده از سرپیچ اشتباه یا معیوب می تواند به سرعت باعث سوختـه شدن لامپ ال ای دی شود. سرپیچ ها معمولا بعد از مدتی استفاده فرسـوده شـده و نیاز است آنها را تعویض کنید. همیشه قبل از اینکه لامپ را تعویض کنید داخل سوکت را نگاه کنید و اگر شکل آن غیر عادی بود حتما اقدام به تعویض سرپیچ کنید. هنگام تعویض سرپیچ نکات ایمنی را رعایت کنید که دچار برق گرفتگی نشوید.

    قطع یا ضعیف بـودن اتصالات

    علت سوختن لامپ ال ای دی می تواند به دلیل ضعیف بودن اتصالات نیز باشد. در برخی از مواقع سرپیچ یا لامپ کاملا همپوشانی ندارند و یک فضای خالی بین آنها ایجاد می شود. این عدم همپوشانی باعث می شود تا جریان به درستی وارد لامپ نشده و لامپ بسوزد. اگر سیم های وصل شـده به لامپ دچار مشکل باشند نیز می تواند باعث آسیب به لامپ شود.

    اتصال کوتاه (Short Circuit) علت سوختن لامپ ال ای دی

    اتصال کوتاه نیز می تواند به عنوان علت سوختن لامپ ال ای دی محسوب شود. اگر یک لامپ به سرعت خاموش شد ممکن است اصلا نسوختـه باشد و تنها دچار اتصال کوتاه شـده باشد. اتصال کوتاه در سیستم برق می تواند به طور ناگهانی چراغ ها را خاموش کند. در اتصال کوتاه، یک جریان الکتریکی خارج از مسیر سیم کشی جریان می یابد و این وضعیت باعث کاهش مقاومت و افزایش شدید جریان در مدار می شود.

    اتصال کوتاه می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. ممکن است سیم کشی ساختمان مشکل داشته باشد یا اینکه سرپیچ معیوب باشد. استفاده همزمان از چند وسیله برقی نیز می تواند باعث اتصال کوتاه شود. در صورت به وجود آمـدن اتصال کوتاه قبل از وصل مجدد لامپ، قطعات معیوب را تعویض کنید و سپس لامپ را روشن کنید.

    برای اطمینان از خرید لوکس نوری مناسب و دقیق برای فضاهای مختلف، چه آنها محیط‌های کاری باشند، خانه‌ها، یا حتی مکان‌های عمومی و فضاهای بیرونی، درک صحیح از مفهوم لوکس و چگونگی تأثیر آن بر روشنایی ضروری است. برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر و خرید مطمئن، به بخش خرید لوکس نوری که توضیحات جامعی در مورد انتخاب نور متناسب با نیازهای شما ارائه می‌دهد، مراجعه نمایید.

    چگونه لامپ سوختـه را تعمیر کنیم؟

    بعد از آشنا شدن با علت سوختن لامپ ال ای دی می خواهیم بدانیم که چگونه می توان لامپ سوخته را تعمیر کرد. برای تعمیر لامپ ال ای دی نیاز به کمی دانش و مهارت فنی وجود دارد. بنابراین اگر آشنایی کافی با تعمیر این نوع لامپ ها ندارید بهتر است لامپ را برای تعمیر به یک متخصص بسپارید. در صورتی که خودتان قصد تعمیر لامپ را دارید حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. به هیچ عنوان لامپ متصل به برق را وصل نکنید و پس از قطع برق نیز حداقل یک دقیقه صبر کنید تا برق موجود در درایور لامپ تخلیه شود.

    تعمیر لامپ سوختـه

    چگونگی تعمیر لامپ سوختـه ال ای دی

    برای تعمیر لامپ سوختـه اول باید محفظه پلاستیکی لامپ را باز کنید تا برد لامپ ال ای دی قابل مشاهده شود. در قدم بعدی باید علت خرابی لامپ ال ای دی را عیب یابی کنید و بعد از آن اقدام به تعمیر لامپ نمایید.

    سخن پایانی

    در مقاله حاضر به بررسی علت سوختن لامپ ال ای دی پرداختیم. همان طور که مشاهده کردید دلایل متنوعی می تواند باعث سوختـن لامپ ها شود که با کمی دقت و نگهداری درست می توان مانع از این اتفاق شد. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

    ledkia :منبع

    گروه روشنایی شعاع نور

    سوالات متداول

    آیا لامپ های ال ای دی می سوزند؟

    خیر. به صورت طبیعی لامپ های ال ای دی نمی سوزند و با گذشت زمان نور آنها کم تر می شود. با این وجود برخی از دلایل می تواند باعث سوختـن لامپ های ال ای دی شود.

    آیا لامپ ال ای دی را می تـوان تعمیر کرد؟

    بله. در برخی از مواقع ممکن است لامپ ال ای دی به دلایل مختلف بسوزد. در بیشتر مواقع به راحتی می تـوان لامپ ال ای دی را تعمیر کرد.

    آیا از چراغ های ال ای دی می توان مجددا استفاده کرد؟

    بله. چراغ های ال ای دی به گونه ای طراحی شـده اند که قابل استفاده مجدد باشند. برخلاف لامپ های رشتـه ای سنتی که اغلب نیاز به تعویض دارند چراغ های ال ای دی را می تـوان دوباره نصب کرد و تغییر کاربری داد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *